HTML

velemenyek

Vélemények, gyűjtemények, elbeszélések, napi események.

Friss topikok

Liberális, kommunista, kommunizmus. 2019.
Liberális, más néven szabadelvűség. A szabadságot jelentő liberty szóból ered mint eszmerendszer. Az egyén szabadságát jelöli meg legfontosabbnak. Csak a szabadság szó értelmezése, sem pszichikailag, sem filozófiailag nem értelmezhető. Mert ami az egyik embernek szabadság lehet, az a másiknak diktatúra.
Több részre tagolódnak, mint politikai, gazdasági, konzervatív, vagy mint demokratikus, és a többi. Szinte minden jelzőre tudnak valamit kitalálni, úgy, hogy a szó után odateszik a liberális szót. Nem szereti a társadalmi egységet, az állam hatalmát is meg akarja szüntetni. Mindent a magánosított kisajátításra alapoz. A gazdasági tevékenységet is felosztja, mikró és makró gazdaságra. Valójában a munkaerőt, a társadalmat a saját tulajdonának tekinti, és úgy is bánik vele.
Kommunista: Vagyonközösséget támogató személy.
Álláspontja a társadalomról: Minden gyárat, üzemet, üzletet, földet, intézményt, termelési eszközt társadalmi tulajdonába kell venni. A mezőgazdasági nagyüzem számára alkalmatlan földterületet, az állampolgárok saját tulajdonként hasznosíthatják, mint háztáji gazdasági tevékenység. Az ipari tevékenységet kisegítő tevékenységek engedélyezése, amely a nagyüzemi termelésben nem üzemszerű.
Kommunizmus: Osztályok nélküli társadalmi, gazdasági rendszer, amelyben mindenki képességei szerint dolgozik és a termelt javakból szükségletei szerint részesül.

TENGERPICI  2019.09.29.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyekallsoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr1515181724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása