HTML

velemenyek

Vélemények, gyűjtemények, elbeszélések, napi események.

Friss topikok

A kérdés        2013 01 21
    
Akinek az apja és anyja palóc volt, akkor az az illető menyire számít magyarnak?
gráner andrás válasza:

A logikája, hibája. Amióta államhatárok vannak, az állampolgárság nemzetközi egyezményen alapul és nem az önös érdek megnyilvánulásában. Manapság a legtöbb ember csak azért tartja magát más nemzetiségűnek mert az önös érdeke úgy kívánja. Amennyiben semmilyen anyagi vagy más előnye nem származna, úgy az önös érdeke sérülne és már nem is akarna más országban akár Magyar, vagy éppen más nemzetiséghez tartozni. Mindenki tudja, hogy az érvényesülés, az anyagi haszon, a trükközés vezéreli a legtöbb hátáron túli kettős állampolgárt, ha ezt megszüntetnék, már nem is akarna, más állampolgár lenni, mint ahol éppen született, vagy él. Amiről nem beszélnek, vagy éppen nem akarnak beszélni, az attól még létezik. Még akkor is, ha mind azt felháborodással igyekeznek leplezni. Az érzelmi oldalon lévő hovatartozás, nem jár sem támogatással, sem olyan dolgokkal, hogy beleszóljunk mások mindennapi életébe. Képzelje csak el, valahol van egy személy aki érzelmi oldalra hivatkozva, az Ön családtagjának vallja magát, és beleszól, az Ön életébe, a családi kasszájából költekezik, miközben, valójában egy másik család tagja. Erre a kérdésre vajon mi lenne a válasza??? Bizonyára nem az, amit leírt arról, hogy ki a MAGYAR? Tisztelettel: TENGERPICI

A válaszok
1 2
    mustafa33 válasza:

Gráner András, Őn egy nagyon, de nagyon önző ember lehet, aki el sem tudja képzelni, hogy létezhet olyan ember aki kisujját is mozdítja anélkül, hogy abból valami haszna származnék. Aki lélegtzetet sem vesz anélkül, hogy azért valamit mégf külön is akarnna. Ön egy nagyon deformált ember. Nem tudom milyen tényezők deformálhatták ilyenre személyiségét.
Képzelje el, hoghy él a világon, nem messze öntől csak épen a mai határokon túl sok sok olyan ember, aki nem akarja elvenni az ön zsíroskenyerét, akiknek lehet hogy nagybb karaj jutot mint önnnek és szívesen adna is belőle, de egy önbnek érthetetlen tulajdonságuk van, hogy annak ellenére magyrnak valják magukat, hogy ebből nagyonis hátránya szármaszik. Nem minden a magyarigazolvány által kihasználôható kedvezmény. lehet, hogy van akinek ez sokat jelent, de higgye el sokan nem használjákm ezeket ki. És bármilyen hihetetlen, a magyar állampolgárság sem azért kell soknak, mert oda akar települni, nem akar a magyar szociális hálóban vergődni, hanem csak egyszerűen a magyar kultúr nemzet tagja és erkölcsi elégtételként fogadná a lehetőséget a kettős államplogárságra. Ugyan mondja már meg, mi haszna származhat egy felvidéki, erdélyi, kárpátaljai vagy délvidéki "idegen" államplogárnak abból, hogy magyarnak valja magát, hogy nem állt be renegátnak? mert hogy ezért esetleg egy verést kap, hogy nemofficiálisan másodrendő állampolgár lesz, hoghy potenciális ellenségként tekintenek rá?

     

    mustafa33 válasza:

Gráner András, én tojok az ön nemzetközi egyezményére, ha az államhatárt áthozták a nagyapám feje felett, attól én még nem lettem tót. Itt élek felvidéken, itt jártam iskolákba, itt teljesítem állampolgársági kötelességeimet - adózok, katonáskodtam, mert muszáj, de attól nem váltottam nemzetet, nem váltottam lelket. Nem tagadtem meg nagyapáim örökségét. Bár az államalkotók mindent megtettek ennek érdekében. És képzelje, soha semmi előnyöm nem származott magyarságomból. Talán az, hogy ezért megbízhatatlannak tartva a katonai szolgálatot munkaszolgálatos zászlóaljban kellet leszolgálnom sok más magyar sorstársammal együtt? Vagy a számtalan ´"apró" atrocitás ami ért magyarságomért már gyerekkortól? nem sorolom, mert nem ez a téma és nem panaszként említem, csak azért mert ön azt állítja, mindenki aki külföldön magyarnak valja magát az önös érdekből teszi. Én ki sem váltottam a magyar igazolványt, mert nem akartam, hogy rám fogja valaki, hogy ki akarom használni a magyar államot, hogy nyomroba akjarom ezáltal dönteni az anyásokat. nem köszönöm, nekem nem kell papír ahhoz, hogy tudja, magyar vagyok. Valamikor kellet volna a magyar államplogárság, de nem azéret hogy átköltözzek, nem hagynám azt a földet amelyben családom ősei a tizenharmadik századtól (bizonyítottan) nyugszanak. Nem adnám meg az idegen újkori honfoglalóknak azt az örömöt, hogy eltakarodjam őseim földjéről, meghagyva azt nekik. És nem azért kellet volna a magyar állampolgárság, hogy bármilyen formában kihasználjam a magyar állam juttatásait. Erkölcsi elégtételként kellet volna. De hogy nem kellettünk a kicsinyes anaországiaknak, mert a nemzettudatuk a béka segge alatt van, nem kapaszkodunk arra a szekérre amely nem akar felvenni. Magyarok maradunk anélkül is. Mert nekünk a lelkünk maradt magyar. Ellentétben Öntől és az Önhöz hasonlóaktól, akik farizeus lekűek, akik még az ősei legbecsesebb hagyatékát is képesek lennének aprópénzre váltani, a nemzetheztartozásukat, az anyjuk legértékesebb ajándékát - az anyanyelvüket képesek lennének egy plusz százeurósért megtagadni. Mert ha nem ilyen lenne, el sem tudná képzelni az ilyesmit, nem hogy még megírni mint elvárt gyakorlatot. Szégyelje magát uram, és nagyon mélyre ássa magát szégyenében. Én, és még biztosan sokan mások is, szégyeljük, hogy ilyen egyének vannak nemzetünkben.
Nem pazarlok több betűt önre, elég nekem , hogy már Petőfi is megemlítette az önhöz hasonlókat a Nemzeti dalban - a "sehonnai bitang embert".



gráner andrás válasza:  A Magyar kultúra elfogadására, nem szükséges kettős állampolgárság. De még az állampolgárságot igazoló okirat sem. Na erre azért én is kíváncsi lennék, hogy miért is akar valaki a saját hazájában potenciális ellenség lenni???  Valójában ott van a kutya elásva, hogy összetéveztik az állampolgárságot a nemzetiséggel. Mert ugye, nemzetiségi állampolgárság, mint olyan, vagy mint nemzetiségi állam, vagy államhatár nem létezik pillanatnyilag, de ha valaki ezt bizonyítani tudja, akkor nagyon szívesen tanulok tőle. Mint hivatalos jogformátum szerinti, határok megjelölésében.  Na itt az a kérdés, hogy valójában mit is akar a határon túli MAGYAR?  Mert valójában nem értem, hogy mi köze van, a hátáron belüli állampolgárnak ahhoz, hogy a határon kívüli még azt sem tudja konkrétan megfogaémazni, hogy mit is akar valójában. Egyáltalán nem ismerek olyan Magyar határon belüli állampolgárt, aki megakarná akadályozni, a határon kívüliek lelkületi meggyőződését, vagy meg akarná akadályozni bármelyik határon kívüli személy hovátartozását. Itt a népbutítás politikai eredménye. Ami egyáltalán nem demokratikus gondolkodás. Elbeszélnek egymás mellett ahelyett, hogy nyiltan kimondanák, hogy mit is kakarnak. Ez a kettős állampolgárság politikai ködösítése. TENGERPICI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyekallsoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr445032891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása