HTML

velemenyek

Vélemények, gyűjtemények, elbeszélések, napi események.

Friss topikok


Miért beteg a világ?

Az önös érdek érvényesítése miatt!!!


DEMOKRÁCIA
A demokrácia olyan rendszer, amely a népnek a közügyekben való részvételére épül.
Népuralom, egyenjogúság; olyan rendszer, melyben a népé a hatalom.
A demokráciában nem ideológiák és dogmák gyakorolják a hatalmat a nép helyett!
A demokrácia az nem keleti, nyugati, nemzeti, keresztény, baloldali, jobboldali, repunlikánus vagy éppen liberális, de nem is valamilyen dogma vagy ideológiai önös érdekeit képviselő csoportok diktatúrája vagy kiváltságossága a nép helyett vagy fölött. A  kiváltságosság a demokrácia és a demokratikus gondolkodás halála. A demokrácia az nem a mindenáron államosított vagy éppen magánosított gazdasági világ! A demokráciában a társadalomnak joga van gazdálkodni!!! A törvények rövid tömör és mindenki számára egyértelműek! A demokráciában a NÉP gyakorolja a hatalmat és nem különböző ideológiák és dogmák! A demokrácia a nép uralmán alapuló államforma, amely nem ideológiák és dogmák, illetve különböző kitalált érdekcsoportok uralkodása a nép a társadalom felett és a nép a társadalom helyett!


KÉPVISELETI DEMOKRÁCIA
A képviseleti demokráciában a döntéseket nem a nép, hanem a nép által választott hozza meg a döntést, hogy mit is szeretne a nép! A választás az lehet, közvetlen vagy közvetett.  Közvetett és közvetlen képviselet a parlamentáris demokrácia is. Valamint a több párti képviselet is, ahol valójában a valóságos személyt aki majd fogja képviselni az állampolgárt, nem a választó jelöli ki, hanem valamelyik önös érdeket képviselő ideológia vagy dogma képviselői!



DEMOKRATIKUS
A  társadalom jelentős számú választójoggal rendelkező tagjainak hatalmából eredő politikai rendszer. Amely nem demokrácia, csupán valamilyen érdekcsoport, érdekcsoportok sajátos hatalom gyakorlása a társadalom felett! Manapság elterjedt népbutítás a demokrácia magyarázására, csupán csak azért, hogy egyes ideológiák, dogmák a szavazat többség  nevében sok esetben nem a valódi népakaratot követi, csupán a saját önös érdek érvényesítése a legfontosabb a magukat demokratának nevezett csoport vagy csoportok érdek érvényesítése, saját érdek szerint! Azért mert valami demokratikus az még nem azonos a demokráciával!!


DEMOKRATA
Minden korban mást testesít meg a demokrata felfogás. Ahogyan éppen a saját önös érdeke kívánja!

REPUBLIKÁNUS
A republikánus gondolkodás a világhatalmi viszony megszerzését tartja szem előtt és annak a  folyamata a cél.

LIBERÁLIS
Szabadelvűség, ahol az egyén szabadságát tartja szem előtt a társadalmi többséggel szemben!
Az általuk kitalált törvények értelmezése alapján ítéli meg a tetteit!

SZABAD GONDOLKODÁS
 A szabadgondolkodó olyan személy, aki a dolgokról való véleményét tudományos alapokra és logikai megfontolásokra alapozza, szemben a hagyományokkal, tekintélyekkel és dogmákkal.  A szabadgondolkodás nem azonos egyetlen közéleti mozgalommal sem.


KERESZTÉNY SZOCIALIZMUS
A keresztényszocializmus a XIX. század közepén kezdődő mozgalom, az egyház szociális tanításainak terjesztése és megvalósítása céljából. Szemben állt és áll mind az individualista liberalizmussal és az osztályharcot hirdető szocializmussal  ( az individualizmus egy erkölcsi rendszert, egy politikai, társadalmi szemléletmódot, gondolkodást jelent, amelyben az egyén áll a középpontban ) . A szocializmus azon iránya, melynek élén a keresztény egyház áll. Németországban 1871-ben  Centrum Párt néven, gyakran kormányt is tudtak alakítani. Néhány államban különvált a katolikus és a protestáns szocializmus.


KONZERVATÍV
A konzervatív gondolkodás szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek.
A konzervatív. maradi, régimódi, értékeket őrző és ellenséges az újdonságokkal szemben.

SZOCIALIZMUS
A szocializmus eszmei áramlatok, politikai ideológiák összessége.
Elsősorban társadalmi és gazdasági tanoknak és elméletek összességet.
A szocializmus mint elnevezés az 1830-as években alakult ki.  A munkásosztály kiszolgáltatottsága elleni lázadás az emberi méltóság nevében. Önálló politikai megfogalmazás arról, hogy a társadalom milyen szervezete lenne képes meghaladni a kapitalizmus ellentmondásait. Nem fogadták el a kapitalista társadalom liberális apológiáját. Bírálták a bérmunkásságot, az elnyomását, és kirekesztést a társadalomból. Céljuk az volt, hogy mindenki számára lehetővé tegyék a felvilágosodás ígéreteit.  Osztály nélküli társadalmat akartak létrehozni. Amely valóban képes a szabadság az egyenlőség és testvériség eszméinek megfelelni. A szocialisták mindenekelőtt teljes társadalmi egyenlőséget és igazságot követeltek. Nem elégedtek meg a puszta jogegyenlőséggel.


ILLIBERÁLIS DEMOKRÁCIA
Az illiberális demokrácia a konzervatív demokrácia, amely irányított demokrácia. Amit egyes önjelöltek, vagy szabadon választottak irányítanak, a saját dogmáik és ideológiáik szerint. Az illiberalizmus olyan demokratikus társadalmi berendezkedés, amely egy kormány választóinak többségi akaratát tekinti elsődlegesnek.


JOGÁLLAMISÁG
A jogállamiság a legáltalánosabb értelemben a közhatalom a jognak van alárendelve. A politikai rendszerben a joguralom, amit a szabadon választott vagy éppen meg sem választott a jog hatalmánál fogva uralkodik a népen, a társadalmon!
A jogállamiság felfogható úgy is, mint az alkotmányosság.  A jogállamiság elve elsődlegesen azt garantálja, hogy a jog ad mértéket és formát. A kiváltságosság és az elnyomás jogilag való garantálása.  


MAGYARORSZÁG
 A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.
Már csak az a kérdés: kitől mitől független???

KOMMUNIZMUS ÉS DEMOKRÁCIA MÉG NEM VOLT SEHOL ÉS MOST SINCS EGYETLEN ORSZÁGBAN SEM !!!
A kommunizmus és a demokrácia ideológia és dogma mentes, ahol nincsenek ideológiai vezetők, ahol a nép a társadalom akarata érvényesül. CSAK ANNYI ROSSZAT OKOZZ MÁSNAK, AMENNYI ROSSZAT MAGAD IS ELFOGADSZ MÁSOKTÓL ! A TUDATOT NEM FORMÁLNI, HANEM FEJLESZTENI KELL !

TENGERPICI

                       2015-02-01

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyekallsoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr997129197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása