HTML

velemenyek

Vélemények, gyűjtemények, elbeszélések, napi események.

Friss topikok

 

FÉLELEM A KIVÁLTSÁGOSSÁG ELVESZTÉSE MIATT?

TELHETETLENSÉG, PAPÍRALAPÚ BUTASÁG, VAGY A NÉPEK BUTÍTÁSA?

 ÁLLAMADÓSSÁG 1989-2010 KÖZÖTT.

NYILVÁNOSSÁGRA HOZTÁK, A FÉL IGAZSÁGOT.

A nyilvánosságra hozás valójában semmi újat nem mondott az átlag embernek, csupán csak azoknak, akik eddig is elhitték, és szentnek tartották a különböző statisztikai adatokat. Valójában 2002 után vagy 1989 után volt-e nagyobb a felelőtlen ország vezetés? Hiányoznak az alap adatok. Mekkora volt az államadósság 1989ben? Mekkora volt az állami vagyon 1989ben? Mekkora lett az állami vagyon 2010-re? Az egész dolog ezek hiányában csak úgy néz ki, mintha a jelen Magyar kormány csak is kizárólag, a 2002-2010 közötti időszak alatti vezetést szeretné valamiért, vagy éppen személyes indíttatásból szeretné azokat statisztikailag lejáratni. Ismét abba a hibába esett bele a hatalom, amikor azt hiszi, hogy amiről nem beszél, az nem létezik.

 

KELL-E, BÜNTETNI, VAGY SEM?

 

Az elvakultság nagyon rossz tanácsadó, ha büntetni akarunk, vagy szeretnénk az államadósság miatt, akkor más dolgokat is büntetni kell.

BÜNTETNI KELL AZOKAT IS, AKIK NINCSTELENNÉ TETTÉK AZ ÁLLAMPOLGÁROKAT.

BÜNTETNI KELL AZOKAT IS, AKIK FELELŐTLENÜL SZÉTOSZTOGATTÁK AZ ORSZÁGOT.

BÜNTETNI KELL AZOKAT IS, AKIK KIVÉTELEZNEK AZ ADÓMENTESSÉGGEL, VÁLLALKOZÓ ÉS VÁLLALKOZÓ KÖZÖTT.

BÜNTETNI KELL AZOKAT IS, AKIK AZ ORSZÁG VAGYONÁT 1989 UTÁN ELOSZTOGATTÁK, ÉS NEM AZ ÁLLAMADÓSSÁGOT TÖRLESZTETTÉK.

 

Valójában, sorolhatnám még tovább is, de arra most teljesen lehetetlen lenne a hely és az idő.

 

Természetesen, a büntetés szükséges, csak nem utólagosan, visszamenő hatállyal.

Az egész Magyarköztársaság csak a gyors kiváltságosságra lett alapozva 1989ben.

Most a, nem kívánatos dolgokat kellene megszüntetni, a módszer, köszönő viszonyban sincs a demokratikus gondolkodás alapvető feltételeivel. Az egész úgy néz ki, mintha, előre át nem gondolt szándékos önös érdek, vagy érdekek telhetetlen kielégítését lenne hivatott kielégíteni.

 

OBAMA mélybe taszította a forintot?

Ez az egész csak blöff, egyáltalán nem Amerika a hibás a jelenlegi állapotokért. Csak az a helyzet, hogy még mindég nem tudnak egyesek leszállni a Földre. A papír alapú értelmi síkon vett gondolkodás, és a telhetetlen kapzsi magatartás az oka a jelenlegi állapotnak, csak igyekeznek népbutítással etetni a világot. Az Amerikai gazdaság az 1989 után bedőlt volna, csak jött a keleti mindenáron magánosított szemlélet, amit a tengerentúlról nagyon szívélyesen támogattak. A Kelet felvásárlása pontkapóra jött a nyugati gazdasági világnak. A sok felesleges kacatot pénzért tudták tenni, a felvásárlásokat a nagy haszon reményében meg is kezdték, amit most tesznek az már a gazdaság vergődése. Nagyon jól tudja mindenki, hogy nincs fizetőképes kereslet.  Viszont a gazdaság sajnos nem működik. A gépekkel megtermelt, vagy előállított terméket a gép képtelen megvásárolni, gyakorlatilag, csak elméletben az íróasztal mellett, mint statisztika marad a gazdasági termelékenység, mivel nincs mögötte kézzelfogható termelékenység. A FÁMA 2008 című írásomban évekkel ezelőtt közzétettem a gazdasági válságot, amit épp úgy igyekeztek semmibe venni, mint 1971ben a szocializmus elkapitalizálódását. Most Magyarországon is csak egymásra mutogatnak, hogy ki is a hibás azért, hogy ide jutott az ország gazdasága, pedig közösen alakították ki a mindenáron magánosított gazdaságot, csak éppen azt felejtették el, hogy a társadalom az nem az ország lakosságának a tíz százaléka. Az egymásra mutogatás, a személyes ellentéteket igyekszik rendbe rakni, mikor éppen ki is van hatalmon, miközben gőzerővel folyik a népbutítás. A sok választó meg el is hiszi a sok agyilag buggyant megnyilvánulásokat, és még ünnepli is az önös érdekek telhetetlen kielégítését, csak azt nem veszik észre, hogy a társadalom minden nap közelebb van az összeomláshoz. A holdudvar ennek örül is, csak az a baj, hogy a holdudvar agyilag képtelen támogatás nélkül, gazdaságot működtetni. Saját hazáját azzal tudná pillanatnyilag mindenki menteni, ha ahol a pénz van azok a saját hazájukban fektetnék be a vagyonukat, a haszon és a kapzsiság az nagy úr, ezért ismét csak mellébeszélőnek néznek. Pedig már lassan nem lesz miből támogatni a sok veszteséges magángazdaságot.   

 

Üdv: TENGERPICI.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyekallsoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr113122506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása