HTML

velemenyek

Vélemények, gyűjtemények, elbeszélések, napi események.

Friss topikok

Magyarország a nagyvilágban. 2017.
Ahol a demokráciának nevezett feudalizmust, valamint a köztársaságot királyi koronás rendszer zászlóval szimbolizálják, már több mint negyed évszázada.
Egy kis magyar helyzet a nyugati szemléletű társadalmi problémák és a gazdasági problémák rálátására. Magyarország és a rendszerváltással hozott társadalmi alapvető problémák. Magyarországon a rendszerváltás óta a jókor lenni jó helyen motiváció érvényesül még több mint negyed évszázad óta is. A nemzetinek mondott gazdaság építése a haverokkal alapra helyezett alapon működik. A magyar társadalom a keleti gondolkodás alapjain gondolkodik. A bankrendszerbe belekényszerítették a társadalom tagjait, ahol az állampolgároknak valójában nincs fedezete a bankok profitjának a kitermelésére. A szolgáltatásukat így nem is igazán tudják az állítólagos nyugati szintre emelni. A nyugati gondolkodású pénzintézetek a nyugati feltételek, jövedelmek alapjait veszik figyelembe, ezért csupán a túlélés verziójának az alapjaira helyezik a szolgáltatásaikat. Mivel az ügyfelek többsége nem tudja megfizetni a szolgáltatás mobilizálását. Ugyanakkor a hatalomra jutott politikusok a fékek és ellensúlyok mottóját csak ellenzékben alkalmazzák, ha hatalomra jutnak már is elfelejtik. Európában kialakulóban van a kétsebességes Európa, ahol a hovatartozás, a tekintély, a kiváltságosság alapjaira igyekeznek helyezni az unió működését. Miközben jogállamiságról beszélnek, a gyakorlatban az egyezményeiket sem tartják be. Amiben eddig megegyeztek. Jogról beszélnek azok akik maguk is a jogtalanság talajára építik a jogállamiságot. Miközben azzal érvelnek, hogy aki kimarad az lemarad. Miközben a munkavállalókat diszkriminálják, és az alapvető jogot sem biztosítják a munkavállalónak a XXI. században. Mint egyenlő munkáért egyenlő bért. Pedig a gazdasági társulatnál alapvető dolog lenne, hogy a gazdaságot ne az ideológiai politizálás és a munkavállaló megkülönböztetésére kellene helyezni a gazdaságpolitikát. A gazdaságot a társadalmi elvárásokra és a gazdaság alapvető alapvető alapjaira kellene helyezni. A gazdaság alapvető működését a nyersanyag, a szaktudás és a fizetőképes kereslet határozza meg alapjaiban, és nem a bankok pénzügyi ügyeskedése a saját részére. TENGERPICI 2017.06.10. mc2.jpgmc2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyekallsoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr6212583921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása