HTML

velemenyek

Vélemények, gyűjtemények, elbeszélések, napi események.

Friss topikok

Hitelét veztett hitel!

 

Ma Magyarországon, de szinte mondhatjuk, mindenütt hitelt vesztetté váltak a hitelszerződések.

Alapjában már, az egyoldalú szerződésmódosítások, az infláció teljes mértékét a hitel felvevő részére írják.

Nézünk egy kis lapvető számítást: Hitelkeret 20 egység, amely a kamattal és egyéb költségekkel 26 egység. A havi törlesztő részletet a futamidő arányának változóan vegyünk kettő egységet. A 2 egység a meghatározott napi kiszámítási érték, függő az alap illetve a napi árfolyam kamattól és értéktől. Így a kettő törlesztési érték azonos időszakokra vetítve változik. Lehet akár kettő egész egy tized is.

Mire a hitelfelvevő visszafizetné a hitelét, függetlenül attól, hogy deviza, vagy forintalapú, a hitelfelvétel idején kiszámított huszonhat egység természeténél fogva, nem 26, hanem 27, de még attól több is lehet.

A mostani 2011es végtörlesztési menekülés, csak kizárólag azoknak kedvez, akik megfelelő fedezettel rendelkeznek a végtörlesztéshez.

Akik végtörlesztettek, azt hiszik, hogy milyen jól jártak, pedig, ha utána számolnak vesztesek, a hiteladó veszteségét, mint minden, mindenáron magánosított gazdaságban, majd a társadalom egésze fogja finanszírozni, hogy a magángazdaság ne legyen veszteséges.

Mint jogállami szempontból a jogot a mindenkori hatalom az érdekeinek megfelelően, /nem társadalmi, csak saját önös szempontból/ alakítja. Amely, köszönő viszonyban sincs a demokratikus alapelmélettel. Csak utána kell számolni, ha a forintalapú hitel esetében emelik az alapkamatot, emelkedik a törlesztő hitel és a végösszeg is, változik. Devizahitel esetében a megállapított értékszámítás napja, értékének megfelelően, mint árfolyam változhat, de a felvett összeg, a felvétel idejéhez viszonyítottan értékében összegszerűen, állandó változásban van. Amely az egyoldalú szerződésmódosítás és az infláció egyoldalú teherviselésétből adódik. A forró olajra öntött hideg folyadék, nem kívánatos jelenséget idéz elő, ez történt a jogállamiság pénzügyi területével is. Üdv: TENGERPICI.   

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyekallsoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr873279405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása