HTML

velemenyek

Vélemények, gyűjtemények, elbeszélések, napi események.

Friss topikok

szuszo_szuszokal_1376393017.jpg_450x300

 

Meglepően azon kutatási eredmények!!! Amit ismételtet alátámasztanak a tudományos kutatások eredményei. Több mint negyven éve gyűjtöm a különböző hanganyagokat az elhagyatott temetők és frissen hantolt elhunytak esetében. Meglepő társulás van a temetők környékén a temetőkben, valamint a halál közeli állapotok között. Amikor valaki eltávozik az élők sorából, már halottnak tekintik még a test teljes merevedése be nem áll, vagy amíg mérhető elektromos jeleket lehet tapasztalni, a halottnak hitt személy mindent hall. Tudom, hogy furcsa, de a látása is olyan mintha valóban látna. / tükör a fény azonosulásával, sötétben látás./ Valójában csak a válaszolás az ami elmarad a távozó személytől. Amit elektromos impulzusok formájában mérhetőek és szavakká, mondatokká alakítható torz beszéd formájában mint kapcsolattartás a távozó világból, mint megnyilvánulás az ott hagyottnak hitt utódok számára. A tudomány egyre inkább alátámasztja az - a - b - q valódiságát, működését ás annak értelmezését, csak éppen még nagyon gyerekcipőben jár a tudomány, mert az állati agy hullámai teljesen más azonosuláson alapulnak mint az emberi tudat elektromos mérései. Mint cselekmény azonosulás formája, más és más impulzussal és terjedési formában valósul meg. TENGERPICI

 

 

 

Itt a cikk!!!!

 

" Meglepően aktív a haldokló agy

Origo2013. 08. 13. 10:44

Szóljon

hozzá!

Címkék:

 

agykutatás

halálközeli élmény

haldokló

 

Egy új kutatás szerint közvetlenül a klinikai halál beállta után az agy igen intenzív tevékenységet folytat, ami alátámaszthatja a hirtelen szívmegálláson átesettek halálközei élményeinek valóságtartalmát.

 

A hirtelen szívmegálláson átesett, újraélesztett emberek mintegy 20 százaléka számol be halálközeli élményről, és bár a legtöbb túlélő a "valóságnál is valóságosabbnak" írja le az ekkor tapasztalt víziókat és érzékeléseket, mégsem egyértelmű a tudomány számára, hogy miként képes - ha egyáltalán képes - az agy ilyen tevékenységre a keringés leállását követően.

 

Sok szakember vitatja, hogy a klinikai halált követő agyi aktivitás tudatos elmetevékenységre utalna, ám a Michigani Egyetem kutatóinak most közzétett cikke szerint a szív megállása után az agyműködésnek olyan mintáját lehet regisztrálni, amely a tudatos percepcióra jellemző.

 

A kutatás során a szakemberek kilenc altatásban lévő patkány agyműködését vizsgálták elektroenkefalográfia (EEG) segítségével, miközben mesterséges szívmegállást idéztek elő náluk. A szív leállását követő 30 másodpercben az állatok mindegyikének agya átmeneti, rohamszerű, igen összehangolt tevékenységbe kezdett, amely az agy magas ébrenléti szintjére utaló jeleket mutatott. Igen hasonló agytevékenységet regisztráltak oxigénhiányos állapotban lévő, haldokló patkányok esetében is.

hirdetés

Tudatánál van a haldokló agy

 

A kutatók elmondták, hogy az eredmények igazolták azon feltételezésüket, miszerint egyfajta tudatos tevékenység jelei mutatkoznak az agyban szívmegállást követően. Még a tudósok sem számítottak azonban ennyire erős aktvitásra: az EEG segítségével alkotott képek értelmében az agyműködés még az ébrenléti állapotnál is tudatosabb lehet a klinikai halál korai stádiumában.

 

Sokáig úgy gondolták a szakemberek, hogy a hirtelen szívmegállást követően inaktív az agy, és mindeddig nem is végeztek szisztematikus vizsgálatokat a "haldokló" agy neurofiziológiai állapotára vonatkozóan. A mostani eredmények tükrében azonban úgy tűnik, hogy az oxigén, illetve az oxigén és glükóz hiánya képes úgy stimulálni az agyi aktivitást, hogy az a tudatos információfeldolgozáshoz hasonlóvá váljon, ez a felfedezés pedig újraértelmezheti a halálközeli élmények kutatásának tudományos kereteit is.

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Michael Jackson a halála előtt 60 napig nem álmodott

Az agyhaláltól ment meg az új oxigénhab

Újabb kutatási eredmény a halálközeli élményekről

Három és fél óra klinikai halál után hozták vissza az életbe

Mit gondolnak a magyarok saját halálukról?

Még egy magyarázat a halálközeli élményekre

Ausztrál kutatók megbecsülték a halál sebességét "

 

Cikk vége!!!

 

 

 

TENGERPICI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyekallsoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr665458960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása