A csókolózás fiziológiája !
Alapvető a szájhigiénia. Ami nemazonos a különböző mesterséges száj szag vagy íz alakításával. Bár vannak különböző mesterséges anyagok, amelyek fokozzák az élményt, de aszabadon adott érzés tübbet ér a mesterségesen keltett élvezettől.
Csókolózás során különböző feromonok cserélődnek melyek fontos élet és viselkedéstani hatásokkal bírnak. A csók során cserélődnek például a nem illékony arcbőr és nyálkahártya felületi lipidek, melyek a kémiailag legbonyolultabb feromonok közé tartoznak.
A csókolózás bonyolult fizikai folyamat, mely jelentős izomkoordinációt igényel. Egy csók összesen 34 arcizmot és 112 tartóizmot vesz igénybe. Az egyik legjobban igénybe vett izom a száj körüli izom (musculus orbicularis oris), mely a száj gyűrődéséről gondoskodik.
Francia csók esetén, a nyelv is egy jelentős szerepet kap. Az ajkak számos érzékeny idegvégződéssel rendelkeznek, ezért roppant érzékenyek az érintésre vagy harapásra.
Pozitív élettani hatások:
Elsősorban stresszcsökkentő hatással rendelkezik. Egy kontroll vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy a csókolózás gyakoriságának növelése a házas és együtt élő pároknál egyaránt érezhető stresszcsökkenést, az együttélési elégedettség növekedését és koleszterinszint-csökkenést okozott.
Betegség-átvitel:
A csók folyamán betegségek terjedhetnek (pl.: herpesz - Mononucleosis infectiosa) illetve allergiás reakciók léphetnek fel (drogokra és mogyoróra) a csókolózó felek közt. A kutatások azt mutatják, hogy HIV terjedése csókolózással nagyon valószínűtlen, ugyanakkor volt rá példa.
Francia csók
A csók egyik legkedveltebb változata az ún. francia csók, aminek során az ajkak nyitva vannak és a nyelv is aktív szereplőjévé válik a csóknak.
Hogyan kell
A csók az egyik legfontosabb eszköze annak, hogy két ember kifejezze egymás iránti vonzódását. A csók sokféle lehet az ajkak gyengéd összeérintésétől kezdve az érzéki francia csókon keresztül egészen a vad smárolásig. Hogy melyik a legtutibb, azt mindig a két ember vágyai és az adott helyzet körülményei döntik el, de ha jól csinálod, mindegyik ugyanolyan örömteli lehet
Az igazán forró csókok általában kívánatos és szenvedélyes pillantásokkal kezdődnek. Nézz mélyen a másik szemébe, tudatva ezzel, hogy most csak ő számít. Majd pillants az ajkaira és újra a szemébe, hogy a másik is biztos lehessen benne, hogy egyet akartok!
Ha elég közel hajoltok egymáshoz, a másik halk levegővétele is érzékien hathat, fokozva ezzel a vágyakozás érzését. A lányok kicsit megnyalhatják alsó ajkaikat, ezzel is kívánatosabbá téve magukat, de semmi esetre sem bő nyállal, mert az visszataszító lesz a másik számára, csak érzékien. Hagyd, hogy ajkaitok lassan összeérjenek, és érzékien egymáshoz simuljanak, ezután a nyelveddel simítsd végig először a felső ajkát, majd a párod nyelvét is! A jó csóknak része az elválás és újra egymásra találás helyes üteme is, hogy mindkét fél kényelmesen érezze magát. Figyelj a másikra! Az csókol igazán jól, aki érzi, mire vágyik a másik, és azt tudja teljesíteni. Érezned kell, mikor kell irányítanod, és mikor hagyni, hogy a másik magával ragadjon! Mindenki nyelvén meg vannak azok a pontok, melyek érintése izgatóan hat a másikra, ezek megtalálása az igazi kihívás a csókolózásban.
Honnan tudhatod, hogy jól csókolsz? Onnan, hogy a másik nem akarja abbahagyni!!!
Amit ne csinálj
Ne legyen túl petyhüdt a nyelved, de túl merev és erőszakos sem!
Ne nyálazd össze teljesen a másikat! Sokszor mondják, hogy a csókolózás nyálas, ami alapvetően nem is baj, de figyelj oda, hogy ne nyalogasd körbe a másik szája környékét és arcát, mert még összekever egyik házi kedvencével.
Ne harapdáld a másikat! A gyengéd harapás lehet érzéki, de az hosszú folyamat, míg két ember kitapasztalja egymáson azokat a pontokat és intenzitásokat, melyeket a másik szeret. Kezdő csókolózóként azonban semmiképp se próbálkozz ezzel, nehogy elijeszd a másikat egy életre!
Ne nyalogasd más fogát! Bár a csókolózásról sokszor azt mondják, hogy a másik szájának teljes bebarangolása, azért vannak olyan terültek, például a másik fogsora, amit nem kell bejárni.
TENGERPICI