HTML

velemenyek

Vélemények, gyűjtemények, elbeszélések, napi események.

Friss topikok

szerelem_oo1.JPG


 Mi is az a szívünket melengető érzés????
Az a bizonyos kémiai szerelem.
A dopamin testben termelődő vegyület, mely az idegrendszerben neuroendokrin-transzmitteri és neurotranszmitteri szerepet tölt be. A dopamint boldogsághormonnak is nevezik, az érzelmi életért és reakciókért felelős agyterületen, a felszabaduló dopamin .
Az agyban létezik egy boldogságközpont elnevezésű terület. Ennek működésében nagy szerepet játszik a dopamin.
Az agyi jutalmazórendszer ingerületátvivő anyaga. A dopamin a közelítés, / a zsákmányszerzés,  a vágyakozás / fontos szerepe. " -  DOPAMIN ADMEDA 50 mg koncentrátum oldatos infúzió formájában használja az egészség ügy is. ADMEDA  Arzneimittel, vényköteles!!!!  - "  A lobbanékony / forrófejű / emberek kevésbé tudják szabályozni a dopamin mennyiségét.
A dopamin a jutalmazásért is felelős. Az agyban jelátvivő szerepe van. A zene élvezete közben is termelődhet néha dopamin.
Egy étel vagy ital íze is kiválthatja a dopamin termelődést. Előidézi az elhízást, de hiánya több betegséget is képes előidézni.
 A dopamin idős embereknél javítja a hosszú távú memóriát.
A dopamin kémiai képlete:  C6H3 - (OH2) - CH2-CH2-NH2
Ugyanakkor vannak személyek akiknél a dopamin termelődés nem aktív, már mint a normál átlag személyhez képest!
Dopamin képlete: C8H11NO2
Dopamin + feniletilamin + szerotonin + endorfin = szerelem.
Valójában a dopamint  a fenetilamin vezérli, amit akár a csokoládéban akár a zöldségfélékben is megtalálható.
A dopamin is alacsony szintje is okozhat depressziót, az elégedettségérzés elvesztését, különböző függőségeket, sóvárgást, erőszakra való hajlamot, alacsony libidót, gyenge figyelmet!  A dopamin szintet csökkentik a drogok, és a stressz. Sokan a rossz alvást és az alkohol fogyasztást is idesorolják, és még a koffein és a cukor fogyasztását is.
Egy kis különbség a DOPAMIN és az ADRENALIN között!
A dopamin képlete  C8H11NO2
HATÁSA: Akkor aktiválódik, ha valamilyen pozitív hatás vagy inger motiválja a személyt. Az agy örömközpontjával hozzák kapcsolatba, ahol az élvezet, öröm stimulálódik, mert motiválja a személy bizonyos cselekedeteit, hogy még több dopaminhoz jusson és nagyobb legyen az élvezet.  Emeli a pulzust és a vérnyomást.  Az agyban a dopamin receptor ingerületátvivő vegyületként van jelen. Fő szerepe, hogy gátolja a prolaktin felszabadulást az elülső agyi lebenyéből.  Motivációja, a jutalomérzés. Gyógyszerként is használják, amivel a szimpatikus idegrendszerre fejtenek ki hatást. Kábítószerként vagy gyógyszerként való használata nem befolyásolja közvetlenül a központi idegrendszert. A dopamin  bomlik a májban, a vesében és a vizelettel választódik  24 órán belül. Termelődésének időszakában a hirtelen külső változás azonnal képes leállítani a termelődést. A túltermelődést is szabályozza.
 Dopamin + feniletilamin + szerotonin + endorfin = szerelem.

Az adrenalin képlete  C9H13NO3
Az adrenalin kémiai képlete  HCOH - CH2 - NH - CH3
HATÁSA :   Az adrenalin a mellékvesevelő által termelt hormon. A szimpatikus idegrendszer hatását közvetíti. / Az „üss vagy fuss” reakció a készenléti reakció, egyik kulcshormonja. Biológiai felezési ideje általában kettő perc. /  Tágítja a vázizmok, a szív, az agy és a máj ereit. De ugyanakkor szűkíti a bőr, a bélcsatorna, a lép és a vesék ereit.

Minkét esetben az általunk hitt jelen valójában az már a múlt! Mivel a másodperc ötvened részével nagyobb sebességre az ingerek áramlása nemképes. Tehát a mit a jelennek élünk meg vagy látunk, az már a másodperc ötvened részével előbb megtörtént.
                                                                                             TENGERPICI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyekallsoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr347060055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása