HTML

velemenyek

Vélemények, gyűjtemények, elbeszélések, napi események.

Friss topikok

 

Rendszerváltás Magyarországon  1989.  INLEGITIM  vagy  LEGITIM ??

 Magyarország történelmének azon korszakát jelöli, mely során a magyar állam a pártállammal és annak kulturális, ideológiai relációival szakítva demokratikus állammá vált, s szakítva az államszocializmussal visszatért a kapitalizmushoz.
Magyarországon a politikai elit 1989-ben a harmadik magyar köztársaság politikai vonatkozásait mutatja be. Magyarországon a II. világháborút követően a négy évtizedes Magyar Népköztársaság, a Rákosi-korszak és a Kádár-korszak a VIDÁM BARAKK időszaka után, létrejött ismételten a kapitalizmus. Ahol szét osztogatták és szét lopták a Magyar társadalom vagyonát, amit a második világháború után 1989-ig felépítettek. Éhbérért!!!  Amit demokráciának neveztek el. Aminek a demokráciához semmi köze. Mert a demokrácia az NÉPHATALOM és nem ideológiai több párt rendszer, ahol egyes ideológiák szabják meg a népnek, hogy neki mi a jó!
Magyarországon választások nélkül 1989. október 23 kiáltották ki, hogy Magyarország a Magyar Népköztársaság helyett KÖZTÁRSASÁG.  A rendszerváltás utáni első választás Magyarországon 1990-ben volt. Akkor nagy kegyesen megengedték  népnek, hogy választhasson 1990-ben. A fenn álló alkotmányossági állapotok szerint a politikai pártok a nép nevében a nép nélkül változtattak, rendszer és alkotmányt. Az egész rendszerváltást a nép tudta és akarata nélkül hajtották végre az egyes ideológiát képviselő pártok. Amihez az egyházak is hűen asszisztált. Valójában a népakarat nélküli rendszerváltás a jelenlegi pártok és szövetségeseik diktatúrája a nép a társadalom felett. A szocializmus, a Népköztársaság, nem jogutódja a Köztársaságnak kikiáltott kapitalizmusnak. Az egész rendszerváltás és a társadalmi vagyon elosztogatása széthurcolása és a több mint négy millió éhező nincstelen Magyar az ideológiai harcnak és a kialakított kapitalizmusnak az áldozata, már negyed évszázada.

Népszavazás Magyarország EU-tagságáról.

2003. április 12-én Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása ügyében megtartott országos népszavazás eredményes volt, és az érvényesen szavazó választópolgárok 83,76%-a támogatta a belépést.


Népszavazás a kettős állampolgárságról Magyarországon.

2004. december 5-én Magyarországon két kérdésben tartottak országos ügydöntő népszavazást. A népszavazást eredetileg csak a kórházak privatizációjával kapcsolatban, a Munkáspárt kezdeményezésére írták ki. Amit összekapcsoltak a kettős állampolgárság kérdésével. A népszavazás azonban mindkét kérdésben eredménytelen volt az alacsony részvétel miatt. Az eredménytelenül végződött voksolás az egészségügyben nem járt következményekkel, a magyar politika és a határon túl élő magyarság kapcsolatát azonban hosszú távon megterhelte. Amit csak az éppen ügyeletes szakemberek és a politikai pártok tekintettek és tekintenek eredménytelennek. Valójában a népakarat mint olyan semmibe lett tekintve. Az egész rendszerváltás és az eltelt negyed évszázad egy nagy hatalmas népbutítás, épp úgy az ellenzék és a hatalmon lévők részéről a társadalommal szemben. Akik még manapság is demokráciáról beszélnek, pontosítva butítanak. A demokrácia az NÉPHATALOM és nem az ideológiák és dogmák hatalmaskodása, uralkodása a NÉP felett.

TENGERPICI  2015-03-02

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyekallsoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr897233403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása