HTML

velemenyek

Vélemények, gyűjtemények, elbeszélések, napi események.

Friss topikok


A tulajdonos és az örökös jogát az alkotmány az alaptörvény és más kiegészítő jogszabályok védik. A tulajdon és az örökség jogáról csak a tulajdonos és az örökös hivatott rendelkezni és nem rendelkezhet felette senki más!

A különböző ideológiák és dogmák képviselői alkotmányos jogrendet sértenek meg. Miért???
 Ki vagy kik hatalmazták fel az alkotmányos és alaptörvényes rend megsértésére, a kiváltságosságban szenvedőket???

Magyarország alkotmányos jogrendje, mint alkotmány és mint alaptörvény, a magyar tulajdon jogról.

1949. évi XX. törvény

A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA

II. FEJEZET

4. § (1) A Magyar Népköztársaságban a termelési eszközök zöme társadalmi tulajdonként az állam, a közületek vagy szövetkezetek tulajdonában van. Termelési eszközök magántulajdonban is lehetnek.

6. § Az egész nép vagyonaként az állam és a közületek tulajdona: a föld méhének kincsei, az erdők, a vizek, a természeti erőforrások, a bányák, a jelentős ipari üzemek, a közlekedési eszközök - vasút, szárazföldi, vízi- és légi utak -, a bankok, a posta, a távíró, a távbeszélő, a rádió, az állam által szervezett mezőgazdasági üzemek: állami gazdaságok, gépállomások, öntözőművek stb. Az állam vállalatai látják el a külkereskedelmet, valamint a nagykereskedelmet; az állam irányítja az egész kereskedelmi forgalmat.

1972. évi I. törvény

az 1949. évi XX. törvény módosításáról és a Magyar Népköztársaság Alkotmányának egységes szövegéről.

I. Fejezet

A Magyar Népköztársaság társadalmi rendje.

8. § (1) Az állami tulajdon az egész nép vagyona.


1989. évi XXXI. törvény

az Alkotmány módosításáról-

„I. fejezet

Általános rendelkezések

1. § Magyarország: köztársaság.

2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam, amelyben a polgári demokrácia és a demokratikus szocializmus értékei egyaránt érvényesülnek.

(2) A pártok közreműködnek a népakarat kialakításában és kinyilvánításában.

(3) A pártok közhatalmat közvetlenül nem gyakorolhatnak. Ennek megfelelően egyetlen párt sem irányíthat semmiféle állami szervet. A pártok és a közhatalom szétválasztása érdekében törvény határozza meg azokat a tisztségeket, közhivatalokat, amelyeket párt tagja vagy tisztségviselője nem tölthet be.

 8. §   (2) Alapvető jogokra és kötelességekre vonatkozó szabályokat kizárólag alkotmányerejű törvény állapíthat meg.

14. § Az Alkotmány biztosítja az öröklés jogát.


„XII. fejezet

Alapvető jogok és kötelességek.

 57. §   (5) A Magyar Köztársaságban a törvényekben meghatározottak szerint mindenki jogorvoslattal élhet az olyan bírói, államigazgatási vagy más hatósági döntés ellen, amely jogát vagy jogos érdekét sérti.


„XIV. fejezet

A Magyar Köztársaság fővárosa és nemzeti jelképei.

37. § Az Alkotmány 77. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az Alkotmány és az alkotmányos jogszabályok a társadalom valamennyi szervezetére, minden állami szervre és állampolgárra egyaránt kötelezőek.”


Magyarország Alaptörvénye, - korábban Alkotmánya - a magyar jog legfelsőbb szintű jogforrása, amely 2012. január 1-jén lépett hatályba.


Magyarország Alaptörvénye.

O) cikk

Mindenki felelős önmagáért, képességei és lehetőségei szerint köteles az állami és közösségi feladatok ellátásához hozzájárulni.
P) cikk

(1) A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.

(2) A termőföld és az erdők tulajdonjogának megszerzése, valamint hasznosítása (1) bekezdés szerinti célok eléréséhez szükséges korlátait és feltételeit, valamint az integrált mezőgazdasági termelésszervezésre és a családi gazdaságokra, továbbá más mezőgazdasági üzemekre vonatkozó szabályokat sarkalatos törvény határozza meg.


Tehát az örökösök beleegyezése nélkül egyetlen kormány sem adhatja el tulajdonként az örökösök tulajdonát! Az örökösöknek egyenként kell nyilatkozni, hogy az örökségével mit kíván tenni! A mindenkori kormány csak kezelője az örökösök tulajdonának és nem a tulajdonosa vagy az örököse!  Az örökség megvédése az állam és  mindenki kötelezettsége.
Tehát, 1989 után eladott tulajdon, minden alkotmányos rend elleni bűntett. Mert a több párti parlament nem tulajdonosé és nem örököse a nép a nemzet tulajdonának. A tulajdonosok és az örökösök hozzájárulása nélkül adták, vették, a nép a nemzet tulajdonát. Ezért az alkotmányos rend értelmében, az eltelt idő alatt, 1989 től, még az alaptörvény értelmében is megsértették a tulajdon és az örökös jogait. Az egész rendszer illegitim, bármely alkotmányos rend, vagy alaptörvényben leírtak alapján. Az alkotmánnyal és az alaptörvénnyel ellentétes törvény és rendeletet nem lehet alkalmazni, mert az alkotmány és alaptörvény ellenes. Az alkotmányos rend, vagy az alaptörvényes rend megsértése bűncselekmény a fent álló alkotmányos vagy alaptörvényes renddel szemben!!!  Jogállamban a törvényességet be kell tartani, korra, fajra, beosztásra, hovatartozásra való tekintet nélkül!!! A különböző ideológiák és dogmák képviselői alkotmányos jogrendet sértenek meg.  

2105. 10. 06.    TENGERPICI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyekallsoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr87964096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása