HTML

velemenyek

Vélemények, gyűjtemények, elbeszélések, napi események.

Friss topikok

 

Az a bizonyos pillanat.

 

Itt van az év vége, a szórakozás, bohóckodás, és az a bizonyos pillanat.

Azzal a bizonyos pillanattal, kezdődik minden jó, vagy rossz az életünkben, amikor választani kell, az általunk biztonságosnak hitt és a beteljesülés között. Az ember, társas lény, ezért választ magának, társat, barátot és még kitudja mennyi minden mást.

Mint az öröm, az elégedettség, a vágy, a választás.

A nagybetűs „VÁLASZTÁS” első nekifutásra, teljesen megelégedést sugall, szinte mindenki számára.

A párválasztás: A férfiak többsége teljese elhiszi és még büszke is arra milyen „csajt” választott az élete párjának. Pedig, ha tudnák, hogy a választást a nő teszi, és megengedi, hogy kiválaszthassuk. A nő, a választás pillanatában két dolog közül választ. A biztos pillanatnyi állapot és a beteljesedés között őrlődik. Majd dönt, általában a biztosnak látszó pillanat mellett döntenek legtöbben. Majd a beteljesülés hiányát érezve, megromlik, széthullik a biztosnak hitt, pillanatnyi mámor állapota. Ezért a sok felbomlott házasság, a sok magányos nő. Mire rájönnek a beteljesülés lényegére, teljesen eltévedt, a szerteágazó lehetőségeket kezdik el bejárni. Sokszor a pillanatnyi öröm, vagy még az sem adatik meg, csak a beteljesedés utáni vágy. Az út keresése, sokszor már rossz tanácsadó.

Minden nő külön-külön egy természeti csoda, a férfi számára. A szeme, a szája, az orra, a haja, a test sejtelmes vonalai, a tartása, a domborulatai, a „BERMUDA” titokzatos domborulata, a magányos pusztaságával vagy őserdejével. A beteljesülés még is valami más, mint pillanatnyi vágy. A felfedezés, a kaland, mint vágykeltő, de nem a beteljesülés előestéje. Csupán a beteljesedés utáni vágy. A nő, mint a beteljesedés megtestesítője, vágyait épp olyan szenvedélyesen keresi és kutatja, mint élete párja. – holott, a beteljesedés helyett, a pillanatnyi biztosat, feladta érte! A hit és a hiszek, mint szív és lélek, kéz a kézben járnak, mégsem a beteljesedés útját járják. Sokszor az érdekek és a pillanatnyi helyzetet kihasználva, igyekszenek érvényesülni. A hit, mindenki önálló állapota, amely veleszületett állapot, függetlenül attól, hogy mit kap, vagy örököl.

  „Vagyunk, mert voltak! Vagyunk, hogy legyetek! Lesztek mert voltunk!

 

Milyen is valójában az ideális pár manapság?

A karrier, a nagy alfa „EGÓJÁNAK” a kiszolgálása, a röpke tavalyi öröm kerekeken, a külsőségekkel együtt.

 

Milyennek kellene lenni, a beteljesüléshez?

 

A család szemszögéből:  

Mint nő.

A gyermeknek: a nagybetűs „ANYA”

A férjnek: a NŐ.

A családnak: egyenrangú partnere.

A társadalomnak: azonos értékű tagja.

 

Mint férj.

A gyermeknek: a nagybetűs „APA”

A feleségnek: a FÉRFI.

A családnak: egyenrangú partnere.

A társadalomnak: azonos értékű tagja.

 

Vajon, miért választják a nők, a biztosnak vélt pillanatot a beteljesedés helyett?

 

Boldog új évet a 2012-es évre, mindenkinek!

Teljesüljön minden vágy és álom, legyen a legnagyobb öröm a beteljesedés!

 Üdvözlettel: TENGERPICI.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyekallsoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr633504129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása