HTML

velemenyek

Vélemények, gyűjtemények, elbeszélések, napi események.

Friss topikok

a_plazmaszfera_abrazolasa_a_fold_korul_1372342277.jpg_350x263

2013.  Június 28. és 29. között geomágneses viharra számíthatunk a Földön.

Az ilyen mágneses viharok, nem napjaink kurióziuma. A központi csillag mindég is belekerül a páján való mozgása közben abba a szakaszba amikör az eddig még ismeretlen, vagy alig ismert energiamezőbe kerül. Amit valójában egyenes vonalú mozgásnak hisznek, de valójában elliptikus kicsapongó pája. A visszatérő ciklusok a pája kicsapongó mozgásából és az elliptikus pája eltérő vonalától függ. A most közeledő mágneses vihar nem akkora, hogy ilyen nagy hírt érdemeljen. Valójában a kis mértékű zavart okozhat, de az sem bizonyos. A Föld alakváltozása a szilárdabb vagy a vízfelületi érkezéstől függ. Az elnyelődés valójában magára a Földre nincs káros hatással. A vízfelületi elnyelődés esetét tekintve, nem kerül a Föld, Hold közeli állapot középpontjába, így a hatás nem növekvő.

Valóban okozhat akár károkat is, de ez csak elméleti síkon állapított jelenség. A gyakorlati periodikus rendszeréből adódóan maximum kisebb jelenség, közérzeti állapot  változást okozhat, néhány napra. De az előzetes érkezése, a megszokotttól látványosabb reakciókat vált ki. Az elektronikai eszközök HERC tartománya és a mágneses vihar tartománya napjainkban, tévedésből nem egyeznek meg. Mivel az állandó nem mindenütt állandó, így még a nagyobb, vagy a HERC közelebbi álapotot is jól tűrik. Maga az egyesülés, a telítettség állapotának csúcsán látványos és érezhető, vagy még hallható jelenséget is tud előidézni. Ami közérzet változást és csodálatos hangzást és látványt  is tud produkálni.  
A központi csillag körül lévő napszél, magnetoszféra, ionoszféra és termoszféra állapotaiból tevődik össze, amik hatással vannak a űrben keringő eszközök teljesítményére és megbízhatóságára, továbbá a földi telepítésű technikai eszközök működésére és veszélyeztethetik az emberek egészségét és életét.

Az űrbeli környezet állapotainak különböző változásai megszakíthatják a műholdak normál működését, amik a kommunikáció, a navigáció, a kereskedelem és a műsorszórás zavarása mellett a földi energiaellátó hálózatban is komoly zavart okozhatnak. Ezek összessége társadalmi és gazdasági károkkal jár.”     TENGERPICI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://velemenyekallsoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr635380834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása